NILS Introduces: Yasmine Aoulad

In deze NILS Introduces maken we kennis met Yasmine; bestuurslid bij zowel de Events als de External RelationsCommissie van NILS. We nemen een kijkje in haar drukke leven en horen van haar wat haar zoal bezighoudt. Verder geeft Yasmine ons ook een aantal tips en krijgen we een sneak-peek in de opkomende NILS events. 

Een ‘bezige bij’. Dat is hoe wij rechtenstudent Yasmine het best kunnen beschrijven. Stilzitten is niets voor haar, dat zien we dan ook terug in haar drukke agenda. Naast haar studie werkt zij, zit ze in verschillende besturen, is ze actief als Ambassador bij de Erasmus Universiteit en volgt ze een pleittraining. Ook in haar vrije tijd houdt ze van actief zijn. Ondanks haar drukke agenda, heeft de ambitieuze Yasmine nog veel nieuwe plannen voor de toekomst. Ben jij benieuwd naar Yasmine’s plannen en hoe zij haar drukke leven balanceert? Blijf dan vooral doorlezen!

Kan jij ons wat vertellen over jouw studie en verder plannen voor het aankomende jaar?

Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de studie rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ben ik druk bezig met studeren voor de laatste paar tentamens van de bachelor. Daarnaast ga ik binnenkort beginnen aan mijn bachelorscriptie. Dit jaar zou ik eigenlijk op uitwisseling gaan naar de stad Jogjakarta in Indonesië om daar te studeren, maar vanwege de coronacrises ging dit helaas niet door.  Mijn plannen om te reizen zijn er nog steeds, maar ik heb het uitgesteld naar volgend jaar. Ik ben voornemens om, na het behalen van mijn bachelor, stages te lopen en een halfjaar voornamelijk binnen Indonesië te reizen. Gedurende die tijd wil ik werken als vrijwilligster bij verschillende projecten en ontzettend graag de stad Jogjakarta bezoeken. Zo kan ik mijzelf tijdens het reizen nuttig maken een bijzondere ervaringen opdoen.

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

Ha, vrije tijd is voor mij meestal niet een avondje op de bank zitten, alhoewel ik dat ook van tijd tot tijd kan waarderen. Ik zou mijzelf omschrijven als een echt ‘mensenmens’. Het klinkt misschien cliché, maar voor mij gaat er niets boven tijd spenderen met familie en vrienden. Zodra ik dus vrije tijd heb, vul ik dat op met leuke uitjes vergezeld door vrienden en vriendinnen. Ik ben een enorme fan van gezelschapsspelletjes zoals 30 seconds. Daarnaast ben ik dol op activiteiten zoals game-halls bezoeken, lasergamen en naar escape rooms gaan. Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe plekken te bezoeken. Zo ga ik binnenkort lama’s knuffelen in Nieuwekerk.

Verder vul ik mijn vrije tijd natuurlijk ook op met de bestuursfuncties bij NILS en zit ik in een Gala Commissie. Zoals ik al eerder aangaf ben ik een echt ‘mensenmens’ en om die reden vind ik het ontzettend leuk om sociale contacten te leggen via verenigingen. Verder volg ik ook een pleittraining die super leuk is! Het lag eigenlijk een beetje buiten mijncomfortzone omdat ik als de dood ben voor presenteren, maar juist om die reden heb ik mij aangemeld. Ik houd wel van een uitdaging, vooral als ik mij ermee kan ontwikkelen. Mijn droom is namelijk om uiteindelijk een advocaat te worden, en goed kunnen pleiten is ontzettend belangrijk binnen dit vakgebied.

Hoe ben je bij NILS Netherlands terechtgekomen en hoe ervaar jij het?

Ik ben bij NILS Netherlands terecht gekomen via mijn nicht Amber, die al als commissielid actief was. Zoals ik al eerder aangaf, was ik van plan om te studeren in Jogjakarta. Toen dat echter niet doorging, ben ik meteen opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Aangezien ik van Amber altijd hele positieve verhalen hoorde over NILS ben ik meteen gaan solliciteren voor een functie bij NILS. Wat mij vooral aantrekt aan NILS is het feit dat er zo veel verschillende rechtenstudenten van diverse universiteiten zitten. Het was echt wat anders dan de ‘doorsnee’ studievereniging en om die reden trok het me ook zo erg aan.

Wat vind jij het uitdagendst aan jouw functie bij NILS en wat juist het leukst?

Ik ben actief binnen de Events Commissie en binnen de External Affaires Commissie en beide functies kennen zo hun uitdagingen. Voor mij is de grootste uitdaging toch wel het feit dat ik alles altijd in een keer goed wil doen. Met een nieuwe uitdaging is dat vaak lastig en bijna niet haalbaar. Ik heb echt moeten leren om mijzelf toe te staan fouten te maken, ook met nieuwe uitdagingen. Het is belangrijk om dingen die op het eerste oog lastig lijken, niet uit de weg te gaan. Om verder te komen in het leven moet jij jezelf nou eenmaal blijven uitdagen. Wat ik verder ontzettend leuk vind aan NILS is het contact met anderen. Zo heb ik contact met leden, advocatenkantoren en andere externe partijen. Als rechtenstudent kan je namelijk niet vroeg genoeg beginnen met het leggen van contacten.

“Om verder te komen in het leven moet jij jezelf nou eenmaal blijven uitdagen.

Aan jouw verhalen te horen heb jij een ontzettend druk schema, hoe balanceer jij al jouw verschillende bezigheden in het dagelijks leven?

Ja, het klopt dat ik het inderdaad erg druk kan hebben op bepaalde dagen. Mijn agenda staat meestal helemaal volgeschreven. Ik heb vaak meer dan drie vergaderingen in de week, en het balanceren van de verschillende activiteiten kan soms pittig zijn. Wat mij vooral heeft geholpen is het maken van lijstjes, zo zorg ik ervoor dat ik een duidelijk overzicht heb van mijn verantwoordelijkheden. Ik werk ongeveer drie dagen in de week dus ik zorg ervoor dat ik mijn andere activiteiten daaromheen plan. In mijn agenda werk ik met een kleurensysteem, dit heeft mij heel erg geholpen. Alles wat met werk te maken heeft is bijvoorbeeld paars, school is groen, sport is oranje en zo gaat het maar door. Het is dus een kleurrijke boel in mijn agenda. Al met al kan ik zeggen dat het allemaal prima vol te houden is, zolang ik maar georganiseerd te werk ga.

Ik hoor dat jij al veel plannen hebt voor de aankomende jaren, hoe zie jij je toekomst voor je?

Dat is een leuke vraag! Ik ben namelijk iemand die altijd alles vooruit plant. Ik moet toegeven dat ik er soms wel ver in kan gaan, maar vaak helpt het mij wel om alvast vooruit te denken. Na mijn bachelor wil ik naast reizen ook stages lopen. Ik hoop tijdens mijn stages een concreter beeld te krijgen van welke richting ik op wil. Op dit moment lijkt ondernemingsrecht mij ontzettend interessant, ik heb namelijk de minor Onderneming en Financiële Markten gevolgd en dit beviel mij heel erg. Ook mijn scriptieonderwerp heeft betrekking op het ondernemingsrecht, het gaat namelijk over aansprakelijkheid in het ondernemingsrecht. Ik vind het echter nog te vroeg om te zeggen welke richting ik binnen het recht op wil, het is namelijk nog maar de vraag welke richting ik in de praktijk het interessantst vind. Wel weet ik zeker dat ik later advocaat wil worden. Dat is iets wat ik eigenlijk al heel lang geleden heb besloten. Het klinkt misschien gek, maar ik wilde sinds mijn negende al advocaat worden. Ik heb zelfs een foto van toen ik negen was met een toga aan. Nu, zoveel jaar later, ben ik wat dat betreft nog steeds niet van gedachte veranderd. Sterker nog, ik ben er sinds mijn rechtenstudie nog meer van overtuigd geraakt dat ik later advocaat wil worden. 

“Sterker nog, ik ben er sinds mijn rechtenstudie nog meer van overtuigd geraakt dat ik later advocaat wil worden.”

Wat zou jij een beginnend student graag mee willen geven?

Ach, dat is een lastige vraag. Ik denk dat dit heel erg afhangt van de student zelf. Als ik bijvoorbeeld naar mijzelf kijk, zou ik mijzelf meegeven dat ik niet zoveel druk op mijzelf moet zetten. Ik ben iemand die graag alles perfect wil doen en soms sla ik daar nogal in door. Enerzijds denk ik dat er veel studenten zijn die ditzelfde probleem hebben. Anderzijds heb je natuurlijk ook studenten die wat lakser zijn wat hun studie betreft. Hen zou ik juist op het hart willen drukken om op tijd te beginnen en een planning te maken. Daardoor hoeven zij niet alles op het laatste moment te doen. Uiteindelijk denk ik dat het gaat om het creëren van een balans, jij moet niet vergeten te genieten. Je moet plezier kunnen hebben in jouwstudententijd, dit horen ten slotte de mooiste jaren van jouw leven te zijn. Als laatst wil ik beginnende studenten nog meegeven hoe belangrijk het is om op tijd te beginnen met oriënteren. Wees niet bang om events te bezoeken, trainingen te volgen, stages te lopen of vrijwilligerswerk te doen. Er zijn ontzettend veel manieren om uit te zoeken welke richting je later op wilt en het is zonde om daar pas in je laatste jaar mee te beginnen.

“Uiteindelijk denk ik dat het gaat om het creëren van een balans, jij moet niet vergeten te genieten,”

Zou je ons als afsluiter alvast een sneak-peek willen geven wat betreft de opkomende events?

Jazeker! Er staan verschillende events op de agenda, maar eentje waar ik nu al zin in heb is de NILS Studies Together. Deze zal op 26 januari plaatsvinden. Veel universiteiten hebben rond die tijd tentamens dus het leek ons een perfecte kans om weer eens een NILS Studies Together in te plannen. Verder hebben wij in februari ook een Navigator-training op de planning staan. Dit is super handig, aangezien ik veel studenten ken die dit jaar hun scriptie schrijven. Jouw weg kunnen vinden binnen Navigator kan ontzettend veel tijd schelen bij het schrijven van jouw scriptie. Kortom, er staan ontzettend leuke maar vooral handige events op de planning!

Meer van Yasmine te weten komen? Kijk anders ook eens op haar LinkedIn .

Geschreven door Rasa Barai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *