NILS Netherlands

NILS International

NILS Netherlands maakt onderdeel uit van het NILS netwerk. Met vestigingen in 26 landen en 5000+ studenten zijn wij een van de snelstgroeiende organisaties voor ambitieuze rechtenstudenten.

The Network for International Law Students (NILS) is een internationale non-profit organisatie door en voor rechtenstudenten en juristen. Wij beogen het rechtsbewustzijn te bevorderen onder de maatschappij en de communicatie en samenwerking tussen rechtenstudenten en advocaten op internationaal vlak te stimuleren. Voorts beogen wij bij te dragen aan juridisch onderwijs; bevorderen van sociale verantwoordelijkheid op het gebied van recht; vergroten van kansen voor studenten om kennis te maken met andere culturen en wereldwijde rechtssystemen; en het publiceren van juridische onderwijs- en carrière mogelijkheden.

De evenementen en activiteiten van NILS bestaan uit een grote verscheidenheid van projecten, alsmede uit academische en professionele evenementen die worden georganiseerd om kennis te maken met de visie van NILS en om onze leden te voorzien in mogelijkheden om hun vaardigheden te ontwikkelen en onderlinge communicatie te bevorderen. Bovendien biedt NILS de mogelijkheid aan rechtenstudenten om hun vaardigheden te ontwikkelen middels workshops alsmede via publicaties. Ten slotte brengt het participeren binnen het netwerk ervoor dat met name actieve leden van NILS voorbereid worden op hun toekomstige carrière door middel van internationale ervaringen via het netwerk.

Sinds onze oprichting in 2014, hebben wij met succes het vertrouwen van diverse rechtenstudenten uit variërende landen in verschillende continenten opgedaan. Wij zijn enorm trots op onze verscheidenheid en onze leden hebben wederzijds respect voor elkaar.

NILS organisaties

NILS heeft afdelingen in verschillende landen, dit maakt ons tot een écht internationaal netwerk. Hieronder een aantal van onze afdelingen met een eigen website, overige afdelingen zitten nog in hun eerste ontwikkelingsfase en zijn vooralsnog uitsluitend via Facebook te vinden. Heb jij ideeën over het oprichten van een nieuwe afdeling of het bijdragen aan een afdeling in de eerste ontwikkelingsfase, dan horen wij graag van je!