NILS Netherlands

NILS Netherlands

Network for International Law Students (NILS) is dé globale netwerkorganisatie voor rechtenstudenten en jonge juristen, NILS Netherlands vormt de Nederlandse afdeling in dit netwerk. Kenmerkend voor NILS Netherlands is het doel om de kloof tussen student en praktijk te overbruggen. Hierbij staan zowel de uitwisseling van praktijkervaring  als het bevorderen van maatschappelijk bewustzijn centraal. Dit doen wij met onze (inter)nationale evenementen en publicaties.

Het netwerk van NILS Netherlands beslaat niet uitsluitend in het buitenland gevestigde instellingen. Ook de nationale samenwerking met advocatenkantoren, accountantskantoren, niet-gouvernementele organisaties, multinationals en overheidsinstanties valt binnen de werkingssfeer van onze netwerkorganisatie. Wij zijn momenteel hard bezig met het verwezenlijken van duurzame relaties met voorgenoemde instellingen. Volg ons op social media om hiervan op te hoogte te blijven!

Universiteitssteden

NILS Netherlands beperkt zich niet tot een enkele universiteitsstad, maar probeert banden aan te halen met studenten van elke rechtenfaculteit in Nederland. Inmiddels zijn de onderstaande universiteitssteden onder onze leden vertegenwoordigd.

Tijdlijn

Onderstaande tijdlijn weergeeft de ontwikkeling van NILS Netherlands.