Slachtoffer of verdachte?

Bron foto : https://nos.nl/artikel/2273069-acteur-jussie-smollett-uit-tv-serie-empire-geknipt.html

In de nacht van 29 januari werd de 36-jarige Jussie Smollett, vooral bekend door zijn rol in de serie Empire, door twee mannen aangevallen op straat in Chicago. Volgens Jussie werd hij aangevallen door twee witte, gemaskeerde mannen die een touw om zijn nek legden en een onbekende chemische substantie over hem heen gooiden. Daarbij zouden ze racistische en homofobe dingen tegen hem hebben gezegd. Jussie beweert dat de twee mannen ook iets schreeuwden over ‘MAGA country’, als verwijzing naar de campagneslogan van president Donald Trump.

Nadat de openlijk homoseksuele Jussie, op diezelfde dag aangifte had gedaan bij de politie in Chicago en de gebeurtenis openbaar werd gemaakt, kreeg hij veel steunbetuigingen van fans en collega’s. Gezien de politieke en sociale situatie die heerst in de Verenigde Staten, zou een racistische en homofobisch getinte mishandeling volledig aanneembaar kunnen zijn. Echter werden er vraagtekens bij de verklaring van Jussie gezet.

Een zeer gefrustreerde Jussie legde een exclusie interview met Goodmoring America, nadat het duidelijk werd dat mensen niet geloofden dat hij werd aangevallen werd. Hij vertelde: “Ik wil zo graag dat die surveillance-video gevonden wordt, om vier redenen. Eén: ik wil de mensen vinden die dit gedaan hebben. Twee: ik wil dat men stopt met praten over een ‘vermoedelijke’ aanval. Drie: ik wil dat mensen zien dat ik terugvocht. En ik wil dat een klein jongetje dat homoseksueel is misschien ziet dat ik terugvocht. Het doet niets af aan mensen die het niet kunnen, maar ik vocht terug. Zij liepen weg, niet ik.”

Het emotionele interview weerhield de media en zijn fans niet van te speculeren dat Jussie het meesterbrein was achter de aanval. Al snel begonnen berichten rond te gaan dat de politie vermoedde dat de broers door Jussie werden betaald om hem aan te vallen. Kort daarna is Jussie gearresteerd voor het doen van een valse aangifte. Jussie is vrijgelaten na het betalen van een borg van $100.000.

Voor het doen van een valse aangifte riskeerde Jussie een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

Inmiddels zijn we weken verder. Naar aanleiding van het onderzoek van de politie, werd beweerd dat Jussie de twee broers heeft betaald om hem voor vijf weken te trainen en niet om hem aan te vallen, zoals eerder werd gespeculeerd.

Op 26 maart hebben zijn twee advocaten gecommuniceerd dat alle aanklachten tegen Jussie zijn geseponeerd. De meningen verschillen over de schuldigheid van Jussie. Één ding is zeker, Jussie is door dit incident voor de rest van zijn leven geaffecteerd!