NILS On the Road: Crystalina Agyeman

Crystalina Ageyman

Crystalina Ageyman studeert Rechtsgeleerdheid en Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is op exchange gegaan naar Engeland en blijft daar gedurende drie maanden studeren aan de University of Essex.

Op de vraag waarom ze op exchange wilde gaan, antwoordt ze het volgende: “Ik wilde meer zien dan alleen de Erasmus Universiteit in een omgeving waar ik helemaal opnieuw moest starten. Ik had het gevoel dat ik Nederland uit moest, ook al was het maar voor even.”

Haar keuze viel op Engeland, omdat het dichtbij ligt en het haar aantrok. Ze heeft op een tweetalige middelbare school gezeten, waar ze veel Engels sprak, en ze is vaker naar Engeland geweest. Verder had ze goede verhalen gehoord over de universiteiten daar en de vakken die werden aangeboden op haar exchange universiteit leken haar ontzettend interessant. Ze volgt nu Black Lives Represented, European Human Rights Law, Introduction to Comparitive Law en International Journalism and News Reporting. “Alle vakken zijn heel leuk. Twee vakken die ik heb uitgekozen zijn geen rechtenvakken. Black Lives Represented heb ik gekozen, omdat ik me in dit vak kan vinden en ik geïnteresseerd ben in black history en de ontwikkeling van black culture. Verder heb ik International Journalism and News Reporting niet alleen wegens het internationale aspect, maar ook omdat ik hou van presenteren en het handig is om hier bepaalde skills van mee te krijgen. Introduction to Comparitive Law kijkt op internationaal niveau naar verschillende rechtssystemen.”

De universiteit is heel gadmin en ze ervaart de gemeenschap daar als een grote familie. “Heel veel studenten wonen op campus, er is een bioscoop, er zijn clubs, restaurants. Alles is op de universiteit en het is een soort kleine stad. Er zijn verder zoveel studentenverenigingen waar je bij kan gaan.”

In haar vrije tijd doet ze aan cheerleaden, ze gaat regelmatig naar de kerkdiensten, verkent de stad met haar vrienden en is zelfs naar Londen geweest. Hiernaast doet ze ook nog steeds Filosofie, wat ze van een afstand moet volgen. Daar moet ze een deel van haar vrije tijd voor opgeven.

“Een grote tip die ik graag mee wil geven: ga op exchange! Het is een nieuwe ervaring en je ontwikkelt jezelf. Iedereen moet gewoon op exchange. Verder moet je goed naar accommodaties kijken als dat kan. Bekijk je huis in het echt voordat je er gaat wonen. Het beste is ook om een plek te kiezen die dichtbij campus zit, maar bij de stad is ook wel fijn.

Al met al: wees niet bang en laat niemand je stoppen. Durf die stap te nemen.”

Crystalina is ook internationaal vlogger voor de Erasmus Universiteit Rotterdam, dus het is mogelijk om haar leven in Colchester te volgen. Voor vragen is ze bereikbaar op icrystalina@gmail.com.

Geschreven door Augustina Wamulume