nils netherlands is looking for you!

The Network for International Law Students (NILS) is dé globale netwerkorganisatie voor rechtenstudenten (nationaal en internationaal) en jonge juristen. Wij beogen het rechtsbewustzijn te bevorderen onder de maatschappij en de communicatie en samenwerking tussen rechtenstudenten en advocaten op internationaal vlak te stimuleren. Voorts beogen wij bij te dragen aan juridisch onderwijs; sociale verantwoordelijkheid op het gebied van recht te bevorderen; kansen voor studenten om kennis te maken met andere culturen en wereldwijde rechtssystemen te vergroten; en het publiceren van juridische onderwijs- en carrière mogelijkheden.

NILS Netherlands is de Nederlandse afdeling van dit netwerk. Kenmerkend voor NILS Netherlands is het doel om de kloof tussen student en praktijk te overbruggen. Hierbij staat  zowel de uitwisseling van praktijkervaring als het bevorderen van maatschappelijk bewustzijn centraal. Dit doen wij met onze (inter)nationale evenementen en publicaties.

 Altijd al ervaring op willen doen in het bestuur van een snel groeiende netwerkvereniging? 
Stuur vóór 2 mei je cv en motivatie naar info@nilsnetherlands.org!

NILS Netherlands is op zoek naar talent voor de volgende commissies:

International relations
International Relations is een commissie onder de Secretary General. Dit is een commissie die het netwerk van NILS op internationaal vlak onderhoudt. Ook ziet deze commissie op de logistiek rondom eventuele buitenlandse reisjes.

External Relations
External Relations wordt een commissie onder de External Affairs commissie. Deze nieuwe commissie zal zich focussen op het onderhouden van de relaties met onze sponsor partijen en zal, op basis van een goede verstandhouding met de sponsoren, alle evenementen organiseren. Zodoende wordt het een soort “carrière commissie”. De commissieleden zullen helpen met het opstellen van sponsorbrieven, het voorbereiden van sponsor gesprekken en erop toezien dat onze sponsoren tevreden en enthousiast blijven.

Events
De Events commissie is verantwoordelijk voor het neerzetten van sociale en inhoudelijke evenementen voor onze leden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan borrels, netwerkevenementen en kantoorbezoeken. De commissie heeft als taak succesvolle evenementen voor onze leden neer te zetten. Doel van de Events commissie is het opbouwen van duurzame relaties met diverse kantoren en (overheids)bedrijven binnen Nederland. Vanuit deze duurzame relaties worden evenementen georganiseerd. Hierbij valt te denken aan kantoorbezoeken en netwerkevenementen.

Marketing
De Marketing commissie is verantwoordelijk voor de creatie en het behoud van een professionele uitstraling van NILS Netherlands. Dit doet zij door het stellen van strategische doelen en het bevorderen van die doelen via digitale en niet-digitale kanalen. Deze commissie werkt nauw samen met en heeft een adviserende rol voor de andere commissies. Elk commissielid brengt unieke marketing ervaringen en een schat aan kennis en fungeert als klankbord voor marketing strategieën. 

Publications
De ‘Publications’ commissie is verantwoordelijk voor de publicatie (schrijven, online plaatsen en delen) van de volgende rubrieken:

NILS Talks: Bij NILS lopen veel gefundeerde meningen en optieken rond. Wij zijn breed georiënteerd en delen graag onze visies en invalshoeken met onze leden, rechtenstudenten en andere geïnteresseerden. Wij doen dit door middel van veel verschillende soorten stukken: van proza tot poëzie!

NILS On The Road: NILS en haar leden zitten overal ter wereld! Zowel de organisatie als de leden verkennen de wereld en verbreden zo hun kennis en netwerk. Neem een kijkje in de avonturen van een NILS’er en laat je inspireren met NILS on the road!

NILS Meets: Hiermee geven wij jullie een inside look bij professionals in het toekomstige werkveld van onze leden en andere rechtenstudenten.

NILS Shows: Met NILS Shows brengen wij kennis bij aan onze leden in de vorm van een kort filmpje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *