NILS Netherlands

NILS Introduces: Mustafa Taspinar

In deze NILS Introduces leren we Mustafa Taspinar kennen. Mustafa studeert Fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is penningmeester bij NILS. Naast zijn studie en bestuursfunctie is hij werkzaam als vrijwilliger en groepsleider bij Stichting Belastingwinkel Rotterdam en Financieel manager bij de Stichting NxtGen+.

 

Waarom heb je voor de bachelor Fiscaal recht gekozen?

Met de bachelor Fiscaal recht bouw je kennis op over het belastingrecht, die je uiteindelijk in de praktijk kunt toepassen. De maatschappelijke en fiscale vraagstukken interesseren mij enorm. Hierdoor ben ik ook fiscale ontwikkelingen gaan volgen. Het fiscale wereldje is erg interessant zodra je meer kennis hebt over bepaalde rechtszaken, belastingdeals en fraudes. In de bacheloropleiding bestudeert je complexe zaken en onderzoek je vele methodes van belastingontwijking. Bovendien leer je ook analytisch denken en bouw je cijfermatig inzicht op.

 

Uiteindelijk maakt het niet uit waar je bent. Bijna overal in de wereld betaal je belasting. Belasting is uiteindelijk een belangrijk onderdeel van de samenleving en als fiscalist zijnde heb de superioriteit ten opzichte van de rest.

 

“Nothing is certain but death and taxes” – Benjamin Franklin

 

Hoe ben je bij NILS terechtgekomen?

Waar NILS zich onderscheid van de rest, is op het gebied van interactie, diepgang en formaliteit. Bij NILS is het daadwerkelijk mogelijk om topstudenten tegen te komen, je netwerk te vergroten en contacten te leggen met topbedrijven. Dat is ook de reden waarom ik mij bij NILS heb aangesloten en daarbij graag een steentje wil bijdragen aan de vooruitgang van de vereniging. Tevens is NILS ook een platform om je internationale connecties te verbreden. Het is een vereniging die geen enkele rechtenstudent moet missen.

 

“Bij NILS is het daadwerkelijk mogelijk om topstudenten tegen te komen, je netwerk te vergroten en contacten te leggen met topbedrijven.”

 

Kun je ons vertellen wat je functie bij NILS inhoudt?

Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor alle financieel gerelateerde zaken. Mijn verantwoordelijkheden omvatten doorgaans het beheren van de rekening en kas van de vereniging, het beheren of uitvoeren van transacties en verantwoording afleggen door middel van een jaarverslag, het opstellen van een begroting en de administratie bijhouden.

 

Hoe combineer je jouw functie bij NILS met je studie?

Een penningmeester dient over de juiste kennis te beschikken om zijn functie uit te oefenen. Om bijvoorbeeld administratieve functies uit te kunnen oefenen, is het belangrijk om te begrijpen hoe balansen, journaalposten en mutaties werken. Bovendien komt een penningmeester overal omzetbelasting tegen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wanneer je BTW verschuldigd of gerechtigd bent en of iets is vrijgesteld. Bij de opleiding Fiscaal recht wordt enorm verdiept op omzetbelasting en bedrijfsadministratie. Ze lopen bijna gelijk aan elkaar.

 

“Mijn lange termijn doel is uiteindelijk een ruime woning op de Bahama’s.”

 

Wat zijn je toekomstperspectieven?

 

Deuren zullen altijd sluiten en openen. Momenteel is het belangrijk voor mij om af te studeren en beginnen te werken bij een leuk kantoor. Mijn lange termijn doel is uiteindelijk een ruime woning op de Bahama’s.

 

Welke tip zou jij een eerstejaarsstudent Rechten meegeven?

Het is belangrijk om te doen wat je leuk vindt. In het eerste jaar op de EUR heb je de mogelijkheid om de switch te maken van rechtsgeleerdheid naar fiscaal recht of criminologie. Bovendien zijn de masters ook divers. Oriënteer je daarom op de verschillende carrièremogelijkheden van een bachelor- en masteropleiding. Het is bovendien belangrijk om zoveel mogelijk medestudenten te leren kennen. Door je cirkel te vergroten, zullen meer deuren voor je openen.

 

Geschreven door Imane el Jaouhari.

Leave a Comment

Your email address will not be published.